вторник, март 18, 2008

Ловеч и Троян


































Чудите какво ще правите събота и неделя? Искате (за поне два дни ) да дишате чист въздух, да походите и да обогатите общата си култура? Посетете Ловеч и Троянския манастир. Това са две наистина прекрасни кътчета, които е хубаво да посетите.

Направете си резервация за "Тинковата къща" където ще ви посрещнат изключително гостоприемно. На сутринта собствениците ще ви чакат (две къщи по-надолу) в своята механа - с домашна баница и кафе/чай. Ще ви правят компания и ни най-малко няма да ви досаждат, тъй като са невероятно интелигентни и талантливи. А най-хубавото е, че всичко са си направили сами и с много любов.
Освен паметника на Васил Левски и крепостта задължително да се разходите по алеята "Баш Бунар" и разбира се по моста на Кольо Фичето.

Преди да поемете пътя за мръсна София се отбийте до Троянския манастир. Освен скривалището на Левски ще видите и чудесна сбирка от антични български предмети.
Малко след манастира в с. Черни Осъм има страхотен природонаучен музей, за които за съжаление не ни остана време.

И един съвет: ако искате да спите пълноценно - изключете си климатика.

3 коментара:

Анонимен каза...

iskam da ti ti kaja 4e takiva tipaji ili sa6testva kato teb za6toto ne moga da te nareka 4ovek sa mi izklu4itelno sme6ni i jalki bratle 6to ne sedni6 i da se ubesi6 ili da se samoubie6 6te napravi6 mnogo dobro na ob6testvoto

Антон Георгиев каза...

Скоро и това ще стане! Ако не събера смелост, то някой такъв/а като теб ще ми помогне.

Анонимен каза...

mi aide de nema te 4akame 100 godini be kreten