понеделник, декември 10, 2007

"Въздайте Му според делата Му"


Винаги съм бил на мнение, че личният пример е от особено значение, когато човек има претенции да бъде лидер. Този пример може да не е гаранция, че ще успееш да привлечеш другите за твоята кауза, че те ще ти се доверят, но е определено предпоставка за това.

Как да повярвам на един човек, че ще се бори срещу задръстванията например, когато самият Той се вози в кола, използва още една за охрана (натъпкана с 4-5 горили) и за капак се възползва от системата „Мизия” (според някой статистики най-много, от всички имащи това право). Естествено тези Негови коли (плюс една рекламна) са паркирани ... на тротоара.

Как да повярвам, че Някой не е мутра, след като изглежда и се държи като такъв и дори е бил съдружник с най-големите мафиоти, които и до ден днешен паркират „съвсем случайно” .... пред общината.

Как да повярвам на Някого, че е антикомунист, след като самият той е бил лична охрана на един от най-големите червени убийци от съвременната история на България?

Как да повярвам на Някого, че ще допринесе нещо благо и положително за страната, след като за 4 години власт (на определена позиция) резултатите от Неговата работа бяха предимно кръв и ... повече разходи за ... Неговото ведомство.

Примерите нямат и не могат да имат край. Ето защо поведението, личният пример и въобще излъчването, което се дава на тези, на които разчиташ е от първостепенно значение. Поне според мен. Защото аз така съм възпитан. Ако искам другите да ми повярват, то трябва първо аз да приложа това, за което се боря.

Ето една снимка, на която много ясно си личи кой как и колко работи. Професионалистът (представител на строителна фирма) се забелязва веднага. Двамата банкери използват по-непрофесионално инструментите, но пък се усмихват. Това е и тяхната задача, да привличат. А има и четвърти, който дори не си е направил труда да хване кирката подобава. Поне за пред камерите де. Сигурно си пипа телефона в джоба, който най-вероятно вибрира. Обзалагам се, че Колю Гюбека го търси ... за да Го покани в студиото.

Такива бяха и резултатите от дейността Му в системата на министерството, такива бяха и като „временен” в общината ... такива ще са и за вбъдеще. Затова моят съвет към тези, които си Го избраха е: след две години не ходете за гъби, а ПАК си Го изберете. Може и да ви оправи. Така беше и с Негово величество царят на всички българи Симеон Сакскобургготски. Май ви оправи. При това за 800 дни. Но това е друга тема.

Автор на снимката е Надежда Чипева от в-к Капитал, а събитието е „Първа копка по откриване на касов център на БНБ”.

Няма коментари: